3D Secure

3D Secure reprezintă un program dezvoltat la standarde internaționale pentru a efectua tranzacții securizate cu cardul pe internet.

Pentru cardul dumneavoastră VISA, Visa International a dezvoltat propriile programe de siguranță pentru cumpărături online pe baza modelului 3D Secure, sub numele de  “Verified by VISA”.

Principalele avantaje ale 3D Secure sunt:

 • Utilizarea cardului online nu are nevoie de software sau de hardware specializat, ci doar de acces la internet
 • Siguranță sporită împotriva utilizării online a cardului in mod abuziv sau neautorizat de către terți
 • Transferul sigur al informațiilor de plată în timpul cumpărăturilor online
 • Un control mai mare asupra autorizării plăților
 • Numai titularul cardului are acces la parola pentru plăți online, denumita si IPIN (Internet Personal Identification Number)
 • Titularul cardului este singurul care poate autoriza tranzacțiile efectuate pe site-uri care acceptă plata prin serviciul Verified by VISA
 • Comerciantul nu are acces la informațiile de securitate solicitate pentru autorizarea plății.

Pașii necesari pentru înrolarea și efectuarea primei plăți prin intermediul Verified by VISA sunt următorii:

 

1.       Alegeți produsele sau serviciile pe care doriți să le achizitionați și accesați plata cu cardul.

2.       Pe pagina de plată a site-ului introduceți datele solicitate și faceti click pe butonul pentru confirmarea plății.

3.       Dacă site-ul acceptă serviciul de Verified by VISA, va apărea o fereastră în care vi se va solicita să introduceți următoarele informații:

 • CNP – Codul Numeric Personal
 • ID client – este codul de client alocat de bancă
 • Data nașterii titularului cardului – în formatul an/lună/zi;
 • Data expirării cardului (an/lună) (vezi exemplu AICI).

  Dacă nu cunoașteți informatiile mentionate mai sus, puteți să le solicitați contactând serviciul Contact Center la numărul +4021 201.55.55, de luni până duminică, în intervalul 8:00 – 20:00.

4.     În cazul în care datele introduse sunt valide, va apărea o fereastră cu datele de bază ale tranzacției. Pentru autentificare, vi se va trimite prin SMS o parolă unică

5.     După verificarea corectitudinii detaliilor tranzacției și introducerea parolei, prin accesarea butonului “Submit”, plata se va finaliza

6.     În cazul în care doriți anularea înrolării în 3DSecure, trebuie să accesați butonul Cancel ( vezi exemplu AICI). Ulterior accesării butonului Cancel sunt posibile urmatoarele variante, în funcție de alegerea comerciantului de la care doriți să achiziționați bunuri și/sau servicii:

 • Dacă comerciantul nu acceptă tranzacția fără condițiile de securitate aduse de 3DSecure, atunci tranzacția se va anula
 • Dacă comerciantul acceptă tranzacția fără condițiile de securitate aduse de 3DSecure, atunci tranzacția se va finaliza.

7.       În cazul în care sunteți deja înrolat în 3D Secure și apăsați butonul Cancel, tranzacția se va finaliza cu achiziția bunurilor sau serviciilor, fără verificarea elementelor de securitate aferente serviciului 3D Secure.

 

Pașii necesari pentru efectuarea plăților ulterioare înrolării cu cardul pe site-uri securizate:

 

1.       Alegeți produsele sau serviciile pe care doriți să le achiziționați și accesați plata cu cardul

2.       Pe pagina de plată a site-ului introduceți datele solicitate și faceți click pe butonul pentru confirmarea plății

3.       În cazul în care datele introduse sunt valide, va apărea o fereastră cu datele de bază ale tranzacției și vi se va solicita să introduceți parola primita prin SMS

4.       După verificarea corectitudinii detaliilor tranzacției și confirmarea parolei, prin accesarea butonului “Submit”, plata se va finaliza.

 

 

Informații utile privind parola:

 • În cazul în care nu ati introdus parola în timpul alocat, aveți posibilitatea de a solicita retrimiterea unei noi parole, prin accesarea butonului “Resend dynamic password”.