Acţionari

 

ProCredit Holding este compania-mamă a grupului global de bănci ProCredit, prezent pe 3 continente. ProCredit Holding a fost fondat ca Internationale Micro Investitionen AG (IMI) în 1998 de compania inovatoare de consultanta si dezvoltare financiara Zeitinger Invest.

 

ProCredit Holding se angajează să extindă accesul la serviciile financiare în țările în curs de dezvoltare și cele cu economie în tranziție prin crearea unui grup de bănci lider în furnizarea de servicii financiare corecte și transparente pentru afacerile foarte mici, mici și mijlocii, precum și pentru publicul larg în țările în care activează. Pe lângă faptul că satisface necesitățile de capital ale filialelor sale, ProCredit Holding dirijează procesul de dezvoltare a băncilor ProCredit, le asigură conducerea de nivel superior si le acordă sprijin în toate sectoarele-cheie de activitate, inclusiv în operațiuni bancare, resurse umane și administrarea riscurilor. Se asigură că valorile corporative ale grupului ProCredit, procedurile bancare de cea mai inaltă calitate și principiile Basel II de administrare a riscurilor sunt implementate la nivel de grup, conform standardelor stabilite de autoritățile de supraveghere germane.

 

Acțiunile companiei sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard al Bursei de Valori din Frankfurt. Acționarii principali ai ProCredit Holding AG & Co. KGaA includ investitorii strategici Zeitinger Invest și ProCredit Staff Invest (vehiculul de investiții pentru personalul ProCredit), compania olandeză DOEN Participaties BV, KfW și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

 

Mai multe informatii aici: www.procredit-holding.com/

 

 

 

 

Quipu GmbH a fost înființată în martie 2004, este o filială 100% a ProCredit Holding și are sediul în Frankfurt, Germania.

 

Misiunea Quipu este de a susține toate instituțiile Grupului ProCredit pentru a-și atinge misiunea și obiectivele strategice, iar compania face acest lucru prin a se asigurara că operațiunile și creșterea neîngrădită a băncilor se sprijină pe trei piloni puternici: 

Soluții tehnice care se potrivesc perfect nevoilor - sprijinind instituțiile Grupului ProCredit să proiecteze și să dezvolte sau să selecteze soluțiile IT cele mai eficiente pentru modelul lor de afaceri și să implementeze aceste soluții într-un mod eficient și eficace; 

Asistență oferită la standarde ridicate - oferind servicii excelente de asistență pentru soluțiile IT implementate, combinând securitatea și fiabilitatea cu o abordare eficientă din punct de vedere al costurilor și cu o experiență coerentă și integrată a utilizatorului;

Instruirea tehnică a utilizatorilor finali - permițând colegilor din Grupul ProCredit să utilizeze pe scară largă soluțiile și serviciile IT prin implementarea capacităților de automatizare și prin încurajarea dobândirii de cunoștințe și abilități tehnice, prin programele de instruire desfășurate la nivelul Grupului.