PSD2 – Open Banking

[13.09.2019]

În data de 14.09.2019 intră în vigoare prevederile Regulamentului Delegat (UE) 2018/389 de completare a Directivei UE nr. 2366/2015 a Parlamentului European și a Consiliului (PSD2) cu privire la standardele tehnice de reglementare pentru autentificarea strictă a clienților (SCA) și standardele deschise, comune și sigure de comunicare. Autentificarea strictă aduce un plus de siguranță și securitate în privința utilizării instrumentelor de plată electronică, însă presupune parcurgerea de către clienți a unor pași suplimentari pentru validarea plăților online.

 

Astfel, pentru a efectua tranzacții cu cardul pe site-uri care folosesc serviciul 3D Secure, pe lângă parola dinamică pe care o veți recepționa prin SMS, va trebui să introduceți și un cod static format din ultimele 6 cifre ale codului numeric personal (CNP). Pașii de confirmare a unei plăți se pot găsi aici.

 

În același scop al autentificării stricte, pentru a utiliza aplicația de Mobile Banking, pe lângă user și parolă, va trebui să introduceți și un cod format din 6 cifre pe care îl veți recepționa prin SMS. Aplicația de Mobile Banking va putea fi folosită doar în noua versiune 2.0.45 disponibilă în Google Store/Apple Store.

 
 
[19.06.2019]
Suntem bucuroși să vă anunțăm că începând cu data de 14 iunie 2019, Procredit Bank a lansat mediul de producție API’s conform standardelor de la Berlin Group.
Prin accesarea adresei Developer Portal - https://developerhub.procredit-group.com/ , aveți posibilitatea să explorați interfața pusă la dispoziție de Procredit Bank.
 
Vă reamintim că specificațiile tehnice și documentația aferentă sunt detaliate și disponibile pe Developer Portal https://developerhub.procredit-group.com/.
 
 
 
[13.03.2019]
Alătură-te portalului nostru pe: https://developerhub.procredit-group.com/ și pornește dezvoltarea aplicației tale bazată pe Standardele Grupului de la Berlin.
PSD 2 API include Serviciul de Informații despre Conturi și Serviciul de Inițiere Plăți.
 
Pentru a putea folosi interfața noastră (API) pentru teste și in scopuri de dezvoltare, primul pas este înregistrarea ca membru nou pe Portalul de Dezvoltator.

Monitorizare


https://developerhub.procredit-group.com/