ProCredit Bank lanseaza creditul ProEco, destinat investitiilor in proiecte ce contribuie la protejarea mediului

ProCredit Bank, singura bancă din România cu acționariat 100% german, specializată în finanțarea afacerilor mici și mijlocii, lansează creditul ProEco, destinat companiilor și producătorilor agricoli. Acesta poate fi accesat pentru investiții ce contribuie la eficiența energetică a afacerilor, în proiecte ce utilizează surse de energie regenerabile, cât și în alte măsuri ce contribuie la protejarea mediului înconjurător. Printre investițiile ce pot fi realizate prin intermediul creditului ProEco se regăsesc achizițiile de linii de producție, echipamente și utilaje eficiente energetic, sisteme de iluminat pe bază de LED, proiecte de izolare a clădirilor, panouri fotovoltaice sau stații de tratare a apei, lista proiectelor ce pot fi finanțate fiind însă mult mai complexă.

 

„De 12 ani susținem dezvoltarea IMM-urilor din România prin oferirea de soluții eficiente, inovative și adaptate nevoilor în continuă schimbare ale acestui segment, iar lansarea creditului ProEco este un pas important pentru noi ca bancă, venind ca o continuare a modelului existent de afaceri. Pentru clienții companii, noul serviciu contribuie la performanța afacerilor prin utilizarea unor tehnologii moderne și eficiente ce susțin în același timp protejarea mediului înconjurător.”a declarat Andreea Enache, Director Divizia Dezvoltare Afaceri, din cadrul ProCredit Bank România.

 

Demersul ProCredit Bank vine în sprijinul întreprinzătorilor, care, prin intermediul creditului ProEco pot obține finanțare în condiții foarte avantajoase: maturități ale creditului de până la 15 ani, finanțare integrală a proiectului de investiții, iar pentru cererile de credit cu maturitate de până la 5 ani, depuse în perioada 1 octombrie - 31 decembrie,  dobânda oferită de bancă este fixă.

 

„O afacere performantă, eficientă și competitivă pe piață este rezultatul pe care îl așteaptă orice întreprinzător. Investind în echipamente și utilaje moderne, eficiente energetic, sau în proiecte ce utilizează surse de energie regenerabile, companiile își pot crește productivitatea și pot avea costuri operaționale mai mici, reducându-și în același timp impactul negativ pe care îl au asupra mediului. Mai mult decât atât, beneficiind de experiența grupului ProCredit, consilierii noștri au fost pregătiți astfel încât să oferim soluții de finanțare ProEco adaptate fiecărei afaceri în parte.” a mai adăugat Andreea Enache. 

 

Lansarea creditului ProEco întărește dezideratul ProCredit Bank de a contribui activ la protejarea mediului, venind în continuarea măsurilor interne implementate de către bancă în cea de a doua jumătate a anului 2013, cât și în 2014. Aceste demersuri interne au condus la reducerea amprentei de CO2 cu 14%, a consumului de hârtie cu 11% și a consumului de energie electrică cu 12%, comparând valorile anului 2013 cu cele din 2012. Banca are o reţea de 28 de sucursale şi agenţii, fiind prezentă în oraşele principale ale țării şi deservind o arie largă de clienţi persoane juridice şi fizice.

 

 

Pentru mai multe informaţii:

Dragoș Calcan - Ofițer Relații Publice

ProCredit Bank România

Telefon: 021.201.60.42

dragos.calcan@procreditbank.ro