ProCredit Bank si BEI - acord de finantare de 20 milioane Euro

Banca Europeana de Investitii (BEI) si ProCredit Bank Romania au semnat astazi un acord de finantare in valoare de aproximativ 90 milioane RON (20 milioane EUR), care vor fi utilizati pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. BEI a fost reprezentata de Andrew McDowell, Vice-Presedinte, iar ProCredit Bank de Mariyana Petkova, Director General Adjunct. 

Aceasta este prima linie de credit acordata de BEI in Lei si marcheaza continuarea colaborarii in regiune dintre BEI si Grupul ProCredit. Acordul va sprijni demersurile ProCredit Bank de finantare a companiilor din Romania care contribuie la dezvoltarea economica a Romaniei si crearea de locuri de munca.  

 

Fondurile vor fi acordate clientilor ProCredit Bank, IMM-uri care activeaza in domeniul productiei, comertului si serviciilor si care corespund standardelor etice, sociale si de mediu ale bancii. Acest acord este un indicator clar al angajamentului ambelor institutii de a contribui la crearea unui mediu privat sustenabil in Romania.

 

“Colaborarea dintre banca Uniunii Europene si ProCredit Bank Romania va facilita accesul companiilor romanesti la finantare solida, pe termen lung si in conditii avantajoase din punct de vedere al costurilor.  Acest aspect este important pentru dezvoltarea sectorul privat in general si pentru intreprinderile mici si mijlocii in particular”, a declarat Andrew McDowell Vice-Presedinte al BEI.

 

Mariyana Dimitrova Petkova, Director General Adjunct la ProCredit Bank Romania a subliniat importanta evenimentului pentru IMM-urile din Romania: “Este un semnal puternic transmis comunitatii de afaceri din Romania din perspectiva faptului ca facilitatile de creditare in moneda nationala vor sustine planificarea pe termen lung a investitiilor. IMM-urile isi vor putea imbunatati si extinde operatiunile. Semnarea acestui acord de finantare reflecta principiile si obiectivele comune ale celor doua institutii, precum si angajamentul fata de promovarea cresterii si dezvoltarii economice si crearii de locuri de munca prin sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii.”

 

Borislav Kostadinov, Membru din Conducerea ProCredit Holding, compania-mama a grupului ProCredit, cu sediul in Frankfurt pe Main (Germania), a adaugat: “ Suntem incantati ca parteneriatul nostru solid a rezultat in semnarea unui nou acord intre BEI si grupul ProCredit in Europa de Est si Sud-Est, facilitand astfel in mod semnificativ accesul la finantare al IMM-urilor din regiune.”

 

 

 

 

 

Pentru mai multe informații:

 

Andreea Pop, ProCredit Bank Romania

E-mail: andreea.pop@procredit-group.com

Tel.:+40.21/201.60.75

 

Andrea Kaufmann, Group Communications, ProCredit Holding

E-mail: Andrea.Kaufmann@procredit-group.com

Tel.: +49 69 951 437 138