ProCredit Holding: Majorare cu succes a capitalului in numerar

MATERIALUL NU ESTE DESTINAT LANSĂRII, PUBLICĂRII SAU DISTRIBUIRII, DIRECT SAU INDIRECT, ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII, AUSTRALIA, CANADA, JAPONIA


ProCredit Holding: Majorare cu succes a capitalului în numerar

·         Încasări brute din emisiunea de acțiuni de circa 61 milioane Euro

·         5.354.408 de acțiuni noi emise

·         Prețul de emisiune este de 11,40 Euro

Frankfurt pe Main, 02 februarie 2018. ProCredit Holding AG ("ProCredit", ISIN DE0006223407), compania mamă a grupului ProCredit, a finalizat cu succes majorarea de capital, aprobată la data de 01 februarie 2018. Emisiunea  a  5.354.408 de acțiuni noi la prețul de emisiune de 11,40 Euro va genera încasări brute de aproximativ 61 milioane Euro pentru ProCredit.

Noile acțiuni au fost plasate printr-o procedură de plasare accelerată cu investitori calificați. Capitalul social al ProCredit Holding AG a fost majorat cu 26.772.040 Euro de la 267.720.420 Euro la 294.492.460 Euro, prin contribuții în numerar, excluzând drepturile de subscriere. Având în vedere cererea mare de noi acțiuni, Comitetul de Conducere și Consiliul de Supraveghere al ProCredit Holding AG au decis majorarea capitalului social cu 10% în loc de 3%.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a subscris 40% din noile acțiuni, reprezentând 3.6% din întregul capital social al ProCredit Holding de după majorare. "ProCredit este partenerul nostru de lungă durată în tranzacțiile de împrumut și capital. Suntem bucuroși să participăm la această primă creștere a capitalului prin intermediul piețelor de capital pentru a susține dezvoltarea în continuare a Grupului și pentru a îmbunătăți accesul IMM-urilor la finanțarea responsabilă în țările în care ne desfășurăm activitatea. ProCredit Holding continuă să fie printre băncile partenere cheie ale BERD în acordarea de împrumuturi pentru IMM-uri ", a declarat Henry Russell, Directorul BERD, Balcanii de Vest, Belarus, Moldova și Ucraina, Echipa Instituții Financiare.

Borislav Kostadinov, membru al Comitetului de Conducere al ProCredit General Partner AG (entitate care asigură managementul unic al ProCredit Holding AG), a explicat: "La un an de la listarea acțiunilor companiei noastre la Bursa din Frankfurt, astăzi este pentru prima dată când  folosim accesul la piața de capital pentru a finanța creșterea viitoare a grupului nostru bancar. Suntem foarte mulțumiți de succesul acestei măsuri. Cererea de noi acțiuni ProCredit Holding a depășit în mod semnificativ așteptările noastre. Apreciem foarte mult faptul că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a subscris un număr mare de acțiuni noi. Plasarea cu succes a noilor acțiuni reprezintă pentru noi un semn clar de încredere în grupul nostru și în modul în care ne desfășurăm activitatea". Pe fondul majorării cu succes a capitalului, ProCredit intenționează să continue dezvoltarea grupului și să își extindă parteneriatele cu întreprinderile mici și mijlocii, în principal cele din sud-estul și estul Europei.

Noile acțiuni dau drept la dividende de la 1 ianuarie 2017 și se așteaptă ca acestea să fie incluse în listarea existentă în subsegmentul pieței reglementate (Prime Standard) a Bursei de Valori din Frankfurt la data de 07 februarie 2018.

Majorarea de capital este asigurată de Berenberg ca unic coordonator global și împreună cu Equinet Bank în calitate de detinățori comuni ai Registrului de Subscrieri și cu Econnext în calitate de consultant.

 

Contact:
Andrea Kaufmann, Group Communications, ProCredit Holding
Tel .: +49 69 951 437 138, e-mail: Andrea.Kaufmann@procredit-group.com

Nadine Frerot, Investor Relations, ProCredit Holding
Tel .: +49 69 951 437 285, e-mail: Nadine.Frerot@procredit-group.com

 

Despre ProCredit Holding

ProCredit Holding AG, cu sediul în Frankfurt, Germania, este compania mamă a grupului  ProCredit, grup orientat spre dezvoltare, format din bănci comerciale pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și care își concentrează operațiunile în Europa de Sud-Est și Europa de Est. În plus față de această prezență regională, grupul ProCredit este activ și în America de Sud și Germania. Acțiunile companiei sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard al Bursei de Valori din Frankfurt. Acționarii principali ai ProCredit Holding AG includ investitorii strategici Zeitinger Invest și ProCredit Staff Invest (instrumentul de investiții al personalul ProCredit), DOEN Participaties BV, KfW și IFC (parte a Grupului Băncii Mondiale). În calitate de companie mamă a grupului, în conformitate cu Legea bancară germană, ProCredit Holding AG este supravegheată la nivel consolidat de către Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară din Germania(Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) și de catre Bundesbank. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul companiei la www.procredit-holding.com.
 

 

Informații importante

Acest anunț și informațiile conținute în acesta nu sunt destinate și nu trebuie puse la dispoziția vreunei persoane din Statele Unite ale Americii ("Statele Unite"), Australia, Canada sau Japonia sau în orice altă jurisdicție în care o astfel de publicare sau divulgarea ar fi ilegală.
Acest anunț nu constituie o ofertă/parte a unei oferte sau o solicitare pentru achiziționarea de valori mobiliare în Statele Unite, Australia, Canada, Japonia sau în orice altă jurisdicție în care o asemenea publicare sau divulgare ar fi ilegală.


Această versiune poate conține "declarații anticipative" sau declarații care sunt considerate a fi anticipative. Astfel de declarații anticipative pot fi identificate prin utilizarea cuvintelor corespunzătoare, cum ar fi "cred", "presupune", "plan", "prognoză", "aștepta", "intenționa", "poate", "ar putea", "trebuie" sau negările lor respective sau alte variante/cuvinte similare. Același lucru se aplică declarațiilor privind strategiile, planurile, obiectivele, evenimentele sau intențiile viitoare. Declarațiile anticipative pot să difere în mod semnificativ de rezultatele viitoare și deseori de fapt chiar diferă. Toate declarațiile anticipative reflectă viziunea actuală a evenimentelor viitoare a ProCredit Holding și sunt supuse riscurilor legate de evenimentele viitoare și de alte riscuri, incertitudini și ipoteze privind activitatea, poziția financiară, rezultatele operațiunilor, lichiditatea, perspectivele, creșterea sau strategia ProCredit Holding. Declarațiile anticipative ar trebui să fie întotdeauna luate în considerare din perspectiva datei la care sunt făcute. ProCredit Holding, Berenberg și Equinet Bank, precum și companiile afiliate acestora, renunță în mod expres la orice obligație de a actualiza, revizui sau ajusta orice declarații anticipative conținute în această versiune ca urmare a unor noi informații, dezvoltări viitoare sau alte motive.