3D Secure

3D Secure reprezintă un program dezvoltat la standarde internaționale pentru a efectua tranzacții securizate cu cardul pe internet.

Pentru cardul dumneavoastră VISA, Visa International a dezvoltat propriile programe de siguranță pentru cumpărături online pe baza modelului 3D Secure, sub numele de  “Verified by VISA”.

Principalele avantaje ale 3D Secure sunt:

 

  • Utilizarea cardului online nu are nevoie de software sau de hardware specializat, ci doar de acces la internet
  • Siguranță sporită împotriva utilizării online a cardului in mod abuziv sau neautorizat de către terți
  • Transferul sigur al informațiilor de plată în timpul cumpărăturilor online
  • Un control mai mare asupra autorizării plăților
  • Numai titularul cardului are acces la parola pentru plăți online, denumita si IPIN (Internet Personal Identification Number)
  • Titularul cardului este singurul care poate autoriza tranzacțiile efectuate pe site-uri care acceptă plata prin serviciul Verified by VISA
  • Comerciantul nu are acces la informațiile de securitate solicitate pentru autorizarea plății.

 

Pașii necesari pentru efectuarea plăților cu cardul pe site-uri securizate:

 

1.       Alegeți produsele sau serviciile pe care doriți să le achiziționați și accesați plata cu cardul

2.       Pe pagina de plată a site-ului introduceți datele solicitate și faceți click pe butonul pentru confirmarea plății

3.       În cazul în care datele introduse sunt valide, va apărea o fereastră cu datele de bază ale tranzacției și vi se va solicita o parola “password” . Va trebui să introduceți ultimele 6 cifre din CNP-ul titularului cardului (Cod Numeric Personal)
4.       Imediat ce veti da click pe butonul “submit” sau continua veti primi o parola prin SMS pe care o veti introduce in fereastra nou deschisa.

 

 

Informații utile privind parola:

  • În cazul în care nu ati introdus parola în timpul alocat, aveți posibilitatea de a solicita retrimiterea unei noi parole, prin accesarea butonului “Resend dynamic password”.

 

Dacă nu cunoașteți informațiile menționate mai sus sau aveți nevoie de asistență, puteți să contactați serviciul Contact Center la numărul +4021 201.55.55, de luni până vineri, în intervalul 08:00 – 20:00.