Agentia de evaluare Fitch Ratings a confirmat ratingurile ProCredit Bank

Agenţia de evaluare Fitch Ratings a confirmat la sfârșitul lunii mai ratingul de credit al ProCredit Bank România, singura bancă din România cu acţionarat 100% german, la BBB- cu perspectivă stabilă. Ratingul de viabilitate al instituției a fost, de asemenea, confirmat la b+. Ratingurile consecvente de la un an la altul subliniază profitabilitatea stabilă a instituţiei și calitatea bună a portofoliului de credite.

 

Nivelul ratingurilor actuale reflectă și sprijinul pe care ProCredit Holding AG, acționarul majoritar și compania mamă a ProCredit Bank, îl oferă subsidiarei din România. De asemenea, ratingul ProCredit Holding a fost confirmat la BBB / Stabil.

 

Conform datelor financiare auditate, ProCredit Bank a înregistrat un profit net de peste 8 milioane de lei în 2015, aspect ce subliniază stabilitatea instituției pe parcursul anilor.

 

Ratingurile confirmate de către Fitch evidențiază atât strategia, cât și avantajul competitiv al ProCredit Bank în privința segmentului de întreprinderi mici și mijlocii,  datorate experienței și expertizei acumulate în acest domeniu. Începând cu anul trecut, ProCredit Bank investește în mod  constant în rețeaua sa teritorială, inclusiv în implementarea unor zone de banking 24/7, moderne și ușor accesibile. Prin intermediul acestora, banca urmărește să ofere servicii bancare și facilități complete și moderne, atât clienților persoane juridice, cât și persoanelor fizice, asigurând, în același timp, consiliere profesionistă și abordând fiecare client în funcție de particularitățile sale. 

 

 

Pentru mai multe informaţii:

Dragoș Calcan - Specialist Relații Publice

ProCredit Bank România

Telefon: 021.201.60.42/0724.330.559

dragos.calcan@procreditbank.ro