Împrumut sindicalizat de 11,4 milioane Euro pentru ProCredit Bank de la B.E.R.D.

Bucuresti, 06 februarie 2012

 

ProCredit Bank Romania a primit un imprumut sindicalizat de 11,4 milioane Euro de la BERD, pentru a sprijini in continuare disponibilitatea de finantare a sectorului real al economiei.


Structurata in cadrul schemei de imprumut A/B a BERD, facilitatea include un imprumut de tip “A” in valoare de 8,4 milioane euro, din care 5 milioane euro oferite de catre BERD si suplimentar pana la 3,4 milioane euro finantate de catre Fondul de Cooperare Internationala si de Dezvolatre (ICDF) Taiwan. Imprumutul de 3 milioane euro de tip “B” a fost sindicalizat de la responsAbility SICAV (Lux) Financial Inclusion Fund si responsAbility SICAV (Lux) Mikrofinanz-Fonds.


ProCredit Bank Romania raspunde in mod specific nevoilor financiare ale intreprinderilor foarte mici, mici si mijlocii, furnizand servicii bancare complete pentru companiile mici, inclusiv intreprinderi din sectorul agricol. ProCredit Bank va folosi imprumutul pentru creditarea intreprinzatorilor locali din toata tara care lucreaza in productie, servicii, comert sau agricultura. Proiectul va sprijini dezvoltarea portofoliului de credite ProCredit Bank, ajutand institutia sa depaseasca impactul provocarilor economice actuale.

 

“Proiectul va creste disponibilitatea finantarilor pe termen mediu pentru intreprinderile romanesti mici si mijlocii si va sustine ProCredit Bank in mentinerea creditarii catre companiile locale. Acesta este al doilea imprumut sindicalizat in sectorul financiar din Romania de la declansarea crizei si primul catre o banca ce finanteaza intreprinderile mici. Tranzactia revigoreaza accesul catre pietele internationale de capital, prin incurajarea creditarii bancilor din Romania”, a declarat Claudia Pendred, Director BERD Romania.

 

“Suntem increzatori ca noul imprumut va avea un impact pozitiv asupra activitatii noastre pe piata romaneasca si va oferi un sprijin financiar suplimentar pentru intreprinderile foarte mici, mici si mijlocii cu care noi colaboram. ProCredit Bank Romania poate sa identifice oportunitati de piata si potential pentru intreprinderile din anumite sectoare economice, cum ar fi productia si agricultura, drept urmare, este o prioritate pentru noi sa ne intarim capacitatea de creditare si sa continuam misiunea noastra de dezvoltare in Romania”, a spus Andreea Enache, Director Divizia Clienti Persoane Juridice, ProCredit Bank Romania.


Pentru mai multe informaţii:

Dragoș Calcan - Ofițer Relații Publice

ProCredit Bank România

Telefon: 021.201.60.42/0724.330.559

ProcreditPR@procreditbank.ro