ProCredit Bank a obtinut in 2013 un profit net de 2.017.175 EUR

ProCredit Bank, singura bancă din România cu acționariat 100% german, a încheiat anul 2013 cu un profit net de 2.017.175 de euro conform datelor financiare auditate, înregistrând o creștere semnificativă față de rezultatul de 498.268 Eur obținut în 2012. Activele băncii au crescut cu 13% față de anul anterior atingând valoarea de 308 milioane Eur, iar rata solvabilității a fost de asemenea în creștere, având la sfârșitul anului trecut valoarea de 16,59%, nivel mai mult decât confortabil față de pragul minim solicitat.

 

Banca avea la sfârșitul anului 2013 un portofoliu de credite în derulare de 241 milioane Eur și fonduri atrase de la clienți de 198 milioane Eur, cifre calculate ca sume principale, creșterile de portofolii înregistrate față de anul anterior fiind de 18% pentru fonduri, respectiv 12% pentru creditele în derulare. ProCredit Bank își finanțează cu preponderență portofoliul de credite din fonduri interne atrase de la clienți, gradul de acoperire fiind de peste 82%.

 

În operațiunile de finanțare, ProCredit Bank a rămas fidelă categoriei principale de clienți, IMM-urilor, fapt evidențiat și de structura portofoliului de credite aflate în derulare, 67% fiind acordate acestei categorii.  Ne concentrăm doar pe finanţarea orientată către dezvoltare pentru că suntem convinși că putem contribui la dezvoltarea economiei locale susținând afacerile din România prin acces atât la finanțare transparentă, cât și la servicii inovative și de calitate care să sprijine eficientizarea activității lor. Mai mult decât atât, rezultatele obţinute până acum ne-au ajutat în încheierea unor parteneriate cu Fondul European de Investiţii în vederea acordării de credite pentru IMM-uri în condiţii preferenţiale, prin iniţiativele JEREMIE şi Programul pentru Competitivitate şi Inovare al Uniunii Europene.

 

O performanță semnificativă a fost înregistrată în ceea ce privește volumul tranzacțiilor care a ajuns la peste 1,2 miliarde Eur anul trecut, în creștere de la 1 miliard Eur în 2012, dintre acestea 42% fiind realizate prin noua platformă Internet Banking.  

 

„În cei 12 ani de activitate pe piața din România, ProCredit Bank a avut o evoluţie constantă, având creşteri peste media pieţei, iar rezultatele financiare obţinute demonstrează stabilitatea băncii și totodată sunt dovada unui model de business sustenabil și a unei strategii eficiente. Această abordare responsabilă faţă de activitatea bancară și față de clienți ne permite să fim mai mult decât un simplu furnizor de servicii financiare. Suntem un partener implicat activ în consilierea clienţilor noştri, cărora le oferim o gamă completă de servicii germane de calitate.” Ilinca Rosetti, Director General ProCredit Bank România.

 

Banca are o reţea de 28 de sucursale şi agenţii, fiind prezentă în toate oraşele importante şi deservind o arie largă de clienţi persoane juridice şi fizice.

 

 

Pentru mai multe informaţii:

Dragoș Calcan - Ofițer Relații Publice

ProCredit Bank România

Telefon: 021.201.60.42/0724.330.559

ProcreditPR@procreditbank.ro