ProCredit Bank continua colaborarea cu APIA pentru acordarea de finantare pentru agricultori

Bucuresti, 19 august 2013

 

Începând din luna august 2013, ProCredit Bank a reînnoit convenţia de colaborare cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. În baza acestui acord, banca oferă finanţare pentru beneficiarii de subvenţii primite prin A.P.I.A. în cadrul schemei unice de plată pe suprafaţă (S.A.P.S.).

 

Facilitatea de finanţareeste disponibilă atât pentru clienţii care au optat deja să încaseze subvenţia de la A.P.I.A. într-un cont curent deschis la ProCredit Bank, cât şi pentru clienţii noi. Produsul pe care banca îl pune  la dispoziţia beneficiarilor de subvenţii A.P.I.A. este o linie de credit cumaturitate maximă până la data de 30 iunie 2014, data limită pentru încasarea ultimelor tranşe de către agricultori, prin intermediul agenţiei de plăţi. Valoare maximă care poate fi acordată de catre bancă reprezintă 90% din valoarea subvenţiei ce urmează a fi încasată de la A.P.I.A.

 

ProCredit Bankacceptă garanţii flexibile pentru acordarea finanţării (cesiune de creanţă pe sumele încasate de la A.P.I.A. sau contract de garanţie personală, în funcţie de suma acordată). În plus, solicitanţii pot beneficia de garanţia oferită de Fondul de Garantare a Creditului Rural, care poate acoperi până la 80% din valoarea liniei de credit acordate.

 

În anul 2012, ProCredit Bank s-a situat pe locul doi în sistemul bancar din România la numărul de credite acordate în baza subvențiilor A.P.I.A., ceea ce denotă încrederea pe care clienții o au în capacitatea de gestionare a finanțării dedicate agriculturii pe care o are ProCredit Bank.


Pentru mai multe informaţii:

Dragoș Calcan - Ofițer Relații Publice

ProCredit Bank România

Telefon: 021.201.60.42/0724.330.559

ProcreditPR@procreditbank.ro