ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE in valoare totala de peste 20 milioane de euro

ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE în valoare de peste 10 milioane de euro în monedă europeană și de alte 10 milioane de euro acordate în monedă națională, de la data semnării primului acord cu Fondul European de Investiții, în decembrie 2013. ProCredit Bank este una dintre puținele bănci din România ce oferă astfel de soluții financiare pentru IMM-uri, putând acorda în continuare credite JEREMIE în valoare de aproximativ 12 milioane de euro, până la sfârșitul anului curent.

 

Aceste împrumuturi pot fi accesate de către întreprinderile mici și mijlocii pentru investiții și pentru finanțarea activității curente pe termen scurt și mediu. Creditele JEREMIE sunt acordate în condiții preferențiale, cu o dobândă parțial subvenționată, redusă cu 50% față de nivelul standard, ca și comisioanele aferente, și cu cerințe reduse de garanții.

 

Prin continuarea acordării de împrumuturi prin programul JEREMIE, ProCredit Bank vine în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii, la fel ca în toți cei 13 ani de activitate ai instituției. Sumele disbursate până acum prin intermediul programului JEREMIE reprezintă o dovadă a susţinerii pe care o acordăm pentru dezvoltarea sectorului local al IMM-urilor, cât și a interesului antreprenorilor de a își dezvolta activitatea pe care o desfășoară. a declarat Katerina Butnaru, Șef Departament Clienți Persoane Juridice în cadrul ProCredit Bank.

 

Această finanțare beneficiază de sprijin în baza unui program operațional sectorial co-finanțat de Fonduri Structurale ale Uniunii Europene prin intermediul iniţiativei JEREMIE. În mod specific, inițiativa JEREMIE este implementată în România în cadrul Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivății Economice”, cu fonduri puse la dispoziţie de Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Al doilea acord dintre ProCredit Bank și Fondul European de Investiții, referitor la creditele JEREMIE acordate în lei, a fost încheiat în octombrie 2014, ca parte a programului pentru Competitivitate și Inovare al Uniunii Europene.

 

Pentru mai multe informaţii:

Dragoș Calcan - Ofițer Relații Publice

ProCredit Bank România

Telefon: 021.201.60.42/0724.330.559

dragos.calcan@procreditbank.ro