ProCredit Bank a lansat o noua linie de finantare pentru IMM-urile ce doresc sa contribuie la protejarea mediului, in cadrul evenimentului Un pas inainte pentru performanta afacerilor

ProCredit Bank, singura bancă din România cu acționariat 100% german, specializată în finanțarea afacerilor mici și mijlocii, a lansat pe 20 noiembrie 2014, în Bucuresti, în cadrul evenimentului  Un pas înainte pentru performanța afacerilor”, creditul ProEco, destinat investițiilor ce contribuie la protejarea mediului înconjurător.

 

Prin intermediul Creditului ProEco, IMM-urile au astfel acces la această nouă linie de finanțare oferită de către ProCredit Bank, prin care acestea pot obține o creștere a performanței în afacere, contribuind în același timp și la protejarea mediului.

 

La eveniment au participat peste 80 de invitați, clienți și parteneri ai ProCredit Bank, cât și specialiști în domeniul eficienței energetice.

 

Invitații au putut afla, de asemenea, din partea reprezentanților unor companii de renume care au investit în eficiența energetică a afacerilor lor sau care produc echipamente ce au un consum redus de energie, care sunt beneficiile adoptării unor astfel de soluții. În cadrul evenimentului au luat cuvântul Ilinca Rosetti, Director General al ProCredit Bank, Aureliu Leca, Director Executiv al Asociației Române pentru Promovarea Eficienței Energetice, Ioan Păuț, Director Tehnic al SC Elba SA Timișoara și Ana Maria Giuran, Product Manager al SC Elmas SRL Brașov.

 

Acest demers al ProCredit Bank este o parte a strategiei la nivelul grupului ProCredit, implementată începând din luna octombrie și în România, ca parte a angajamentului băncii de a acționa în concordanță cu standardele etice, sociale și de protejare a mediului. Acest pas vine ca o continuare firească a modelului de afaceri existent prin care banca promovează finanțarea orientată către dezvoltare și prin care susține IMM-urile din România, printr-o ofertă de servicii complete, printr-o abordare responsabilă și printr-o comunicare transparentă. 

 

“Noua strategie a băncii face parte dintr-un sistem de management al mediului implementat la nivelului grupului ProCredit, care se referă la adoptarea unor măsuri interne care să conducă la un consum eficient al resurselor utilizate, precum cele de hârtie, energie electrică sau combustibil. Primii pași în această direcție i-am făcut acum mai bine de 2 ani, urmărind reducerea impactului instituției asupra mediului înconjurător. În plus, am implementat măsuri similare și la nivel extern, printr-o serie de demersuri în ceea ce privește activitatea de creditare a băncii. Încă de la începutul activității noastre am introdus un sistem de monitorizare a portofoliului de credite pentru a ne asigura de faptul că activitatea clienților noștri este în concordanță cu criteriile de mediu existente. Continuarea strategiei noastre a fost una firească, lansând acum această nouă linie de finanțare, prin creditul ProEco, pentru proiecte ce contribuie la protejarea mediului. În plus, suntem ferm convinși că aceste investiții pe care le promovăm pot contribui la performanța afacerilor, prin creșterea productivității, o eficiență sporită și o competitivitate mai ridicată pe piață.”a declarat Ilinca Rosetti, director general al ProCredit Bank România.

 

ProCredit Bank are o reţea de 28 de sucursale şi agenţii, fiind prezentă în oraşele principale ale țării şi deservind o arie largă de clienţi persoane juridice şi fizice.

 

Pentru mai multe informaţii:

Dragoș Calcan - Ofițer Relații Publice

ProCredit Bank România

Telefon: 021.201.60.42/0724.330.559

dragos.calcan@procreditbank.ro