ProCredit Bank suplimenteaza cu 15 milioane de euro fondurile in cadrul initiativei JEREMIE in Romania

ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE în valoare de peste 30 milioane de euro în baza acordurilor încheiate cu Fondul European de Investiții, atât în monedă europeană, cât şi în monedă națională, începând cu decembrie 2013 şi până în prezent. Destinaţia alocărilor a vizat sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii în efortul de a se dezvolta şi a deveni mai competitive într-o piaţă dinamică.

 

Prin extinderea în noiembrie 2015 a acordului dintre ProCredit Bank și Fondul European de Investiții, Banca poate continua alocarea de fonduri în cadrul iniţiativei JEREMIE în România, prin acordarea de noi credite solicitanţilor eligibili, în valoare totală de 15 milioane de euro.

 

„Prin suplimentarea fondurilor alocate ProCredit Bank în cadrul programului JEREMIE, venim în întâmpinarea IMM-urilor, oferind în continuare soluţii financiare dedicate susţinerii cerinţelor pe care aceştia le au pentru implementarea proiectelor de investiţii, precum şi pentru acoperirea necesarului de capital de lucru, în condiţii de cost reduse şi garanţii flexibile, susţinând şi facilitând în egală măsură accesul solicitanţilor la instrumentele financiare puse la dispoziţie de Uniunea Europeană”a declarat Mariyana Petkova, Director General Adjunct în cadrul ProCredit Bank.

 

Această finanțare beneficiază de sprijin în baza unui program operațional sectorial co-finanțat de Fonduri Structuraleale Uniunii Europene prin intermediul iniţiativei JEREMIE. În mod specific, inițiativa JEREMIE este implementată în România în cadrul Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivății Economice”, cu fonduri puse la dispoziţie de Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Beneficiind de experienţa acumulată în cei 13 ani de activitate în mediul de afaceri din România, precum şi de sprijinul şi încrederea oferite de Fondul European de Investiţii prin acordurile încheiate în ultimii ani, ProCredit Bank oferă în permanenţă soluţii financiare susţinute de instrumente europene pentru antreprenorii români.

 

Pentru mai multe informaţii:

Dragoș Calcan - Specialist Relații Publice

ProCredit Bank România

Telefon: 021.201.60.42/0724.330.559

dragos.calcan@procreditbank.ro