Credite cu dobanda redusa pentru IMM-uri in valoare totala de 40 milioane Eur in cadrul initiativei JEREMIE prin noul acord semnat de ProCredit Bank si Fondul European de Investitii

ProCredit Bank și Fondul European de Investiții au semnat recent un acord de finanțare în cadrul initiațivei JEREMIE în valoare de 20 milioane Eur, pentru finanțare acordată IMM-urilor în valoare totală de 40 milioane Eur. Astfel, contribuția fiecăreia dintre instituții este de 50% din valoarea unui împrumut acordat. Conform acestui parteneriat, banca va finanța IMM-urile din România, acordând afacerilor credite în condiții preferențiale, cu o dobândă parțial subvenționată, redusă cu 50% față de nivelul standard și cerințe reduse de garanții.

 

Cele 40 milioane Eur, fonduri totale disponibile, vor fi acordate pentru finanțarea activității grupului țintă al băncii – întreprinderile mici și mijlocii. Acestea  vor putea accesa împrumuturi pentru investiții și capital de lucru pe o perioadă extinsă, de până la 10 ani pentru investiții și de până la 3 ani pentru capital de lucru.

Suma maximă care poate fi accesată pentru un astfel de împrumut este de 1.000.000 Eur. 50% din valoarea creditului este garantată prin intermediul JEREMIE, iar costul pentru această garanție primită de la Fondul European de Investiții este 0.

 

ProCredit Bank intră în al 12 an de activitate pe piața din România, timp în care ne-am concentrat pe oferirea unor soluții eficiente de susținere a dezvoltării IMM-urilor, sectorul afacerilor reprezentand o prioritate pentru noi. Am mers dincolo de oferirea de produse de finanțare și ne-am asumat un rol de partener prin consilierea și implicarea activă și interesată în relațiile cu clienții noștri, oferind servicii de calitate și răspuns rapid solicitărilor lor. Semnarea acestui nou acord cu Fondul European de Investitii vine și ca o recunoaștere a succesului nostru și un vot de încredere acordat băncii pentru continuarea unui parteneriat de succes cu întreprinderile din România.Andreea Enache, Director Divizia Dezvoltare Afaceri

 

Această finanțare beneficiază de sprijin în baza unui program operațional sectorial co-finanțat de Fonduri Structurale ale Uniunii Europene prin intermediul inițiativei JEREMIE. În mod specific, inițiativa JEREMIE este implementată în România în cadrul Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivății Economice”, cu fonduri puse la dispoziţie de Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Acesta este al treilea acord între ProCredit Bank și Fondul European de Investiții, în continuarea primelor două semnate în noiembrie 2013, în cadrul Programului pentru Competitivitate Inovare al Uniunii Europene, acorduri prin care banca oferă întreprinderilor mici și mijlocii finanțare cu cerințe semnificativ reduse de garantare.

 

Pentru mai multe informaţii:

Dragoș Calcan - Ofițer Relații Publice

ProCredit Bank România

Telefon: 021.201.60.42/0724.330.559

ProcreditPR@procreditbank.ro