De 12 ani ProCredit Bank sustine agricultorii din Romania

Acum, la început de sezon agricol, ProCredit Bank susţine agricultorii din România cu o ofertă avantajoasă la creditul de investiţii. Clienţii pot accesa în sucursalele ProCredit Bank finanţări pentru cumpărare terenuri agricole, construcție sau extindere ferme, achiziţie echipamente sau animale.

 

Creditul de investiţii de la ProCredit Bank este soluţia care permite finanţarea integrală a proiectului de investiţii, întrucât banca nu solicită obligatoriu un avans de la client. Mai mult decât atât, în cadrul Programului pentru Competitivitate şi Inovare în baza acordului cu Fondul European de Investiţii, banca oferă finanţare în condiţii preferenţiale, adică garanţii la costuri 0 pentru sume până la 100.000 Euro si dobânzi reduse față de nivelul standard.

 

Acest credit se poate acorda pe o perioada extinsă de finanțare, putând avea o maturitate de până la 15 ani, ceea ce oferă producatorilor agricoli o flexibilitate sporită în gestionarea activităţii financiare. În acest sens, planul de rambursare este adaptatspecificului activităţii, clienţii putând opta pentru o perioadă de graţie de până la 12 luni şi / sau pentru plata unor rate inegale, în funcţie de sezonalitatea afacerii.

 

Clienţii care au un proiect de investiţii cofinanţat din Fonduri Europene, la ProCredit Bank beneficiază de consultanţă şi finanţare integrală a proiectului respectiv, dar și de dobânzi reduse și garanții europene fără costuri.


„De 12 ani ProCredit Bank susţine agricultorii din Romania cu soluţii de finanţare flexibile şi avantajoase care să le ofere suportul necesar în planurile de dezvoltare a afacerilor. Am acordat până acum peste 50.000 credite agricole cu o valoare totală mai mare de 280 milioane euro şi ne propunem ca şi în 2014 să rămânem una din băncile principale care investește în agricultura românească și pe care producătorii agricoli se pot baza. Avem încheiate convenții cu APIA, FGCR, FNGCIMM, și astfel, ne asigurăm că le oferim clienților noștri o gamă completă de produse de finanțare și condițiile cele mai avantajoase pentru un parteneriat pe termen lung.” Andreea Enache, Director Divizia Dezvoltare Afaceri

 

La sfârșitul anului 2013, banca avea un portofoliu de credite agricole în derulare în valoare de 82,8 milioane Euro, înregistrând o creștere de 20% față de anul 2012. Din total portofoliu de credite al băncii, aproximativ 30% reprezintă credite agricole, cifre care demonstrează implicarea ProCredit Bank în susținerea sectorului agricol din România.

 

Pentru mai multe informaţii:

Dragoș Calcan - Ofițer Relații Publice

ProCredit Bank România

Telefon: 021.201.60.42/0724.330.559

ProcreditPR@procreditbank.ro