Directorul General al ProCredit Bank a primit premiul Bancherul anului

Ilinca Rosetti, Directorul General al ProCredit Bank a primit premiul Bancherul anului pentru anul 2014 la Gala Premiilor Piața Financiară, ce a avut loc pe 10 decembrie.

 

Premiul Bancherul anului este foarte onorant pentru ProCredit Bank România și, deși mi-a fost acordat în nume personal, îl văd ca pe o reușită a întregii instituții. După cum știți, ProCredit Bank se adresează unui segment foarte important al economiei românești: întreprinderile mici și mijlocii, a declarat doamna Rosetti în momentul primirii distincției. Acest premiu ne obligă în același timp să nemenținem standardul de calitate ridicat pe care am demonstrat că îl putem atinge. Astfel, doresc să mulțumesc pentru contribuție tuturorcolegilormei din ProCredit și să împart acest premiu împreună cu ei.

 

Cea de a 19-a ediție a Galei Premiilor Piața Financiară a fost organizată de către revista Piața Financiară și a fost găzduită de către Banca Națională a României.

 

 

ProCredit Bank România a fost înființată în 2002 și rămâne un partener bancar responsabil și de încredere. În ultimii ani numărul depozitelor a crescut, la fel ca și numărul creditelor acordate către întreprinderile foarte mici, mici și mijlocii. Cu o creștere de 12,5%, portofoliul de credite al ProCredit Bank nu urmează linia descendentă a sistemului bancar, unde s-a înregistrat o scădere cu 2,5%, la momentul septembrie 2014. Cunoștințele particularităților economiei românești și abordarea noastră responsabilă de acordare a împrumuturilor este demonstrată de rata de 4,61% a creditelor neperformante, considerabil inferioară celei de 15,33% înregistrată la nivelul sistemului bancar. Banca își va continua politica de creștere a portofoliului de clienți, în special în rândul întreprinderilor mici și mijlocii, și își propune să rămână prima opțiune pentru parteneriatul pe termen lung în domeniul bancar.